Watsu en groepsles

Actuele tijden en tarieven

Groeps Watsu wordt één keer per maand op donderdagavond gegeven.
Bekijk de actuele tijden voor een groeps Watsu les.
Tarief per les: € 9,00 (entree van € 4,00 + € 5,00)


Ontspannen in warm water (Watsu)

Zich inspannen kan iedereen. Maar ontspannen is vaak moeilijk. Om goed te kunnen functioneren is ontspannen van essentieel belang. Jong en oud kan aan Watsu meedoen.

Het is mogelijk om Watsu als groeples te volgen of als individuele sessie. Hier kunt u lezen wat Watsu® (Water shiatsu voor iedereen) inhoudt.
In 1980 ontwikkelde de Amerikaan Harold Dull een bijzondere zwem/drijfmethode: Watsu. Deze methode past de principes en strekkingen toe van de Zen-Shiatsu (Watsu is water-shiatsu), terwijl de deelnemers in water drijven dat dezelfde temperatuur heeft als het lichaam (34/35˚C)

Afstemming en coördinatie van de bewegingen gebeuren op het ritme van de ademhaling. Water speelt hierbij een grote rol. De een beweegt de ander, maar het water is de grote derde: het draagt en beweegt voortdurend mee en ondersteunt de hele sessie.

Het is de ideale manier om te ontspannen. Je wordt gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd door het warme water. Zachte, geleidelijke draaiingen en rekkingen verlichten de druk op de rug. Stijve, onbuigzame gewrichten veroorzaken druk op de zenuwen en Watsu helpt klachten als gevolg van deze druk voorkomen. Ook de andere spieren en gewrichten in het lichaam worden versoepeld. Watsu heeft effect op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Watsu en groepsles
Drie docenten van Zweminstituut Siemons hebben bij Watsu Nederland een cursus gevolgd. Erik Siemons zelfs meerdere cursussen. Wij delen de visie van Harold Dull en zijn erin geslaagd om Watsu te integreren in onze zwemlessen. Dit houdt in dat bij het leren drijven je op een natuurlijke manier wordt ondersteund waardoor je een veilig gevoel krijgt en je moeiteloos leert ontspannen. Aansluitend aan deze oefening leert men zelfstandig drijven en opstaan.

Ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking ervaren de weldaad van Watsu. Het is voor hen heerlijk zich te kunnen ontspannen in het warme water, waarna ze, binnen hun mogelijkheden, de zwembewegingen gaan uitvoeren. Het is voor iedereen een bijzondere ervaring om dit mee te maken.

Geven en nemen
Naast de individuele Watsu-sessie is het mogelijk om in een groep de basisbeginselen van Watsu door een therapeut aangereikt te krijgen. In een groep ontvangt u niet alleen Watsu, maar leert u ook om Watsu te geven. Het is namelijk beide even plezierig.

Eén keer per maand op donderdagavond van 20.00 t/m 21.00 uur.

Rooster:

Donderdag 12 september 2019
Donderdag 10 oktober 2019
Donderdag 7 november 2019
Donderdag 19 december 2019

Kosten: entree € 4,00 + € 5,00 per les.
Kortingskaart 10 entrees € 35,00.
Combikaart 11 lessen (incl. entree) € 80,00 euro, 1 jaar geldig
Naar startpagina >>