Het Mineraal

Over Het Mineraal

Wie bij Het Mineraal komt zwemmen kiest voor professionele begeleiding, persoonlijke aandacht, een prettige sfeer en gezond vitaal zwemwater van 32˚ Celsius. Meer over vitaal zwemwater én Zweminstituut Siemons leest u hier.

Vitaal Zwemwater

Het water in zwembad Het Mineraal wordt continue gevitaliseerd met behulp van een vitalisator. Hierdoor krijgt het water zijn natuurlijke oorsprong terug. Zoals het pure water in een bergbeek. Of als bronwater uit de diepere aardlaag, miljoenen jaren oud en gevitaliseerd door de aarde zelf. Bijkomend voordeel is dat dit water weinig toegevoegde chemicaliën nodig heeft. Het water herstelt en zuivert zichzelf. Het is het beter voor de huid, luchtwegen, spieren en gewrichten. Wanneer u een duik neemt bij Het Mineraal zult u dit bijzondere water zelf ervaren!

Naar startpagina >>

Meer over vitaal zwemwater
Het belang van water, de belangrijkste levensbron op aarde, wordt onderschat. Ons drinkwater wordt vervuild met o.a. hormonen, pesticides. Aan zwemwater voegt met chloorbleekloog en zwavelzuur toe.

Water bestaat uit watermoleculen. Water heeft als eigenschap dat er stoffen in opgelost kunnen worden. En water kan onopgeloste stoffen vervoeren. Het Mineraal voegt stoffen (mineralen) toe die gezond zijn voor de mens en filtert de schadelijke stoffen uit het water. Wat overblijft is gezond, vitaal, energierijk, sprankelend zwemwater, ontdaan van giftige stoffen.

Onderzoek laat steeds meer zien dat de manier waarop watermoleculen in groepen bij elkaar komen bepalend is voor de kwaliteit van het water. Omdat zwembad Het Mineraal een hoge kwaliteit wil bieden aan haar bezoekers hebben wij ons er voor ingezet om het water ook op moleculair niveau te verbeteren waardoor de positieve eigenschappen die het water op uw lichaam heeft nóg beter worden.

De manier waarop watermoleculen bij elkaar komen, noemen we ook wel de structuur van het water. De structuur van het water is in de natuur heel harmonieus en fijn. Maar op het moment dat water vanuit de bron door mensen behandeld wordt, raakt de structuur verstoord en gaat water zich anders gedragen, het water wordt hard, kan de huid uitdrogen, wordt minder effectief in het oplossen van stoffen etc.

Gelukkig zijn er specialisten die hebben nadacht over hoe water weer terug kan worden gebracht naar haar natuurlijke staat zonder gebruik te maken van chemicaliën of elektriciteit. Dit Natuurlijk maken van water noemt men het vitaliseren van water. Vitaal water ondersteunt de vitaliteit en het zwemplezier van haar bezoekers:

  • Vitaal water is zachter voor de huid
  • Vitaal water zorgt voor een betere opname van mineralen
  • Vitaal water herstelt de natuurlijke balans en voorkomt bacteriën- en algengroei
  • Vitaal water heeft minder chemicaliën nodig om het zwembad schoon te houden

In zwembad “Het Mineraal” wordt gebruik gemaakt van de EWO water vitalisatie technologie. Hiermee brengen wij ons water terug naar hoe de natuur het bedoeld heeft: heerlijk zacht, schoon en heilzaam zwemwater.

Over Zweminstituut Siemons
Zweminstituut Siemons is al jarenlang zeer gerenommeerd wegens haar zwemonderwijs. Vanuit de wijde omgeving weten de mensen de weg naar Siemons te vinden om de unieke aanpak. Erik Siemons startte het Zweminstituut in 1998. Hij begon toen met lesgeven in Huizen, in het zwembad van het Blindeninstituut Visio. In 2012 kwam daar een zwembad op IJburg bij. Vanaf november 2014 verruilt het Zweminstituut het bad in Huizen voor Het Mineraal in Almere.

Er werken op dit moment 20 zwemonderwijzers bij het Zweminstituut. Om de kwaliteit van de zwemlessen en doelgroepactiviteiten hoog te houden werken er naast gediplomeerde zwemonderwijzers ook specialisten voor elke doelgroep. Een fysiotherapeut, een pedagogisch medewerker, een ALO-gymdocent, CIOS-afgestudeerden, die ook zwemonderwijzer zijn. De mensen die bij Siemons werken, doen dat met plezier en liefde. En dat merk je aan de ontspannen sfeer in het zwembad en de gedrevenheid waarmee les wordt gegeven.

Bekijk hier: