Aqua Vitaal (Revalidatie- en therapiezwemmen)

Actuele tijden en tarieven

Aqua Vitaal wordt gegeven op maandagavond van 19.00 – 19.45 uur. Op woensdagmiddag van 12.45 tot 13.30 uur. En vanaf 31 oktober 2019 ook op donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.
Tarief per les: € 9,00 (entree van €4,00 + € 5,00)


Aqua Vitaal (Revalidatie- en therapiezwemmen)

Revalidatie- en therapiezwemmen is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld hart-, long- of gewrichtsklachten, orthopedische of neurologische klachten, mensen die willen herstellen van een blessure, ongeluk of operatie en voor mensen met een lichamelijke beperking. Door de lage weerstand van water is een zwembad de uitgelezen plek voor therapie of revalidatie. Een lichaam in water voelt bijna gewichtloos. De zwaartekracht wordt minder ervaren, waardoor bewegen in het water makkelijker is.

Lichamelijke oefeningen in warm water helpen bij het soepel maken of houden van uw spieren. Water ontspant hetgeen pijnklachten vermindert. Fysiotherapeuten en speciaal opgeleide zwemdocenten begeleiden u bij therapie- en revalidatiezwemmen. Bij therapiezwemmen richten de oefeningen zich op conditie, stabiliteit, vergroten van mobiliteit, kracht, coördinatie en ontspanning.

Het Mineraal beschikt over voorzieningen als een rolstoelhelling en waterbestendige rolstoelen, die gebruikt kunnen worden voor het revalidatiezwemmen in ons warme en gezonde water. Zodat iedereen aan zijn of haar gezondheid en conditie kan werken maar vooral het plezier aan het bewegen in water kan beleven.

Naar startpagina >>