Zwangerschapszwemmen

Actuele tijden en tarieven

Let op: Het van te voren boeken van een zwemactiviteit is verplicht, vrije inloop is niet meer mogelijk.

Direct boeken:

Voor openingstijden en het boeken van zwangerschapszwemmen klik hier 


Zwangerschapszwemmen

Bij Het Mineraal Almere bestaat het zwangerschapszwemmen uit een combinatie van Watsu®, haptonomie en psychoprofylactische begeleiding. Zwangerschapzwemmen is een uur lang:

  • actieve en passieve ontspanningsoefeningen doen
  • spelen en communiceren met je ongeboren kind
  • conditie op peil houden of verbeteren
  • positieve voorbereiding op de bevalling
  • alle aandacht voor jou en je baby

Zwangerschaps Watsu®
Watsu of Watershiatsu is een ontspanningsmethodiek gebaseerd op oosterse ontspannings- en drukpuntmassagetechnieken. Je wordt gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd in extra verwarmd water (32°C). Met name de rug wordt ontlast, wervelkolom en gewrichten worden soepel bewogen en het hele lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen. De ontspanning die bij jou optreedt, zal worden overgenomen door je kind.

Zwangerschapshaptonomie
Het is fijn om voor de geboorte al te kunnen communiceren met je ongeboren kind. Tijdens de les krijg je instructie hoe je met je kind kan spelen in je buik (roepen en voelen door je buik). Zo krijg je niet na 9 maanden een kind, maar heb je al 9 maanden een kind!

Psychoprofylactische begeleiding
Psychoprofylaxe is een vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij je op een positieve manier voorbereid wordt op je bevalling. Door te weten wat er in en met je lichaam gebeurt (verandert), kan je zonder angst werken aan een soepele bevalling. Hierdoor kijk je niet tegen de bevalling op, maar kijk je er juist naar uit om je kind in je armen te mogen sluiten.

Zwangerschaps aquarobics
Lekker in shape blijven tot aan het einde van je zwangerschap terwijl je buik,  bekken  en rugspieren in het warme water niet worden belast. (Opgeven voor zwangerschaps aquarobics is noodzakelijk).

Kosten zwangerschapsaquarobics: € 8,50 + € 0,59 servicekosten

Naar startpagina >>